Agusti Torello Roca

De flesta ansedda mousserande viner är nära knutna till Penedès, som omfattar Agusti Torello Roca. Agusti Torello Sibill var frontfiguren bakom Agusti Torello Mata Cavas i två decennier. Med vingården, fick han alla lovord och beröm som någon vinmakare möjligen kunnat drömma om.

Läs mer
 

Mer om Agusti Torello Roca

År 2010 bestämde sig Augusti för att fullfölja sin gamla dröm: att starta en egen vingård med sina söner: Agusti Torello Roca och Jordi Torello Roca. Med detta nya projekt, vill han mer än något annat att visa den lokala terroir och vinstockarna i sin region: Penedes och Montsant.

Dagens lagstiftning tillåter inte de två orden "Cava" och "Penedès" att vara på samma etikett. Därför bestämde han sig för att använda namnet som refererar till den region han älskar och som han vet så mycket om, i stället för Cava DO, som har gjort spanska mousserande viner kända över hela världen.

Tillsammans med sin son, som också kallas Agusti, har de ett stort gemensamt yrke: terrer, eller terroir. Med uteslutande ekologiskt jordbruk och riktigt gamla vinstockar, har AT Roca-teamet skapat ett antal av några av de bästa mousserande vinerna i Spanien. Vinframställning sker i Bonastre, på en gammal gård från 1600 talet. Här pressar, jäser och vinifierar AT Roca alla sina viner.