Den förre direktören för Ribera del Dueros, Javier Zaccagnini, fick idén 1998 att skapa en av världens största viner baserade på områdets unika mikroklimat. Som partner hade han allierat sig med Mariano Garcia, som är känd som Spaniens mest begåvade vinmakare
Læs mereI över 30 år var Garcia chef för den legendariska vingården Vega Sicilia sidlöpande med arbetet i familjens egen vingård Bodegas Mauro. Under ett antal år, hade Javier Zaccagnini sett den enorma potentialen i Ribera del Duero, som ganska få har lyckats utnyttja till fullo.
Tiden var alltså mogen för nytänk. Mariano Garcia fick mer eller mindre fria händer att designa sitt eget vineri. Efter några år, stod det en modern, toppjusterad Bodega färdig, med fem etager under jorden, konstanta temperaturer och ett speciellt system som kör vinet runt i installationerna endast med hjälp av tyngdkraften.
Inledningsvis hyrde Aalto sig in på existerande vinmarker med den bästa terroir runt om i Ribera del Duero. Idag äger Bodegan själv 32 hektar marker, utav de 110 hektar som de har tillgång till. Några med gamla vinstockar, andra nyplanterade med unga stockar, som med tiden kommer att kunna leverera frukt för vinproduktion.
På Bodegas Aalto, görs det två viner på Tempranillo druvna. En är Aalto och den andra är PS-en förkortning av "Pagos Seleccionadas", vilket betyder utvalda marker. Båda vinerna har sedan födelsen av vingården belönanats med höga betyg från de internationella vinrecensenterna.
StängaBekräfta din ålder
Denna sida innehåller produkter och varor som inte får säljas till personer under 20 års åldern. Bekräfta att du är över 20 år här