Ànima Negra är ett seriöst Mallorca vin och gjort uteslutande på äldre, lokala druvsorter. Resultatet är på samma kvalitetsnivå som de största spanska vinerna. .
Læs mereMallorca förknippas av de flesta människor med charter semestrar, fester och lyckliga dagar. Men på ön också kan man även göra vin-även av en extremt hög kvalitet och det är få som är medvetna om detta.
En av de bästa producenterna är Bodegas Ànima Negra, som har bevisat att Mallorca vin är något mycket unikt, om rätt personer ger sig an för att arbeta med gamla, lokala druvsorter och går seriöst tillväga. Callet, Mantonegro, Fogoneu och Premsal kallas sorterna bland annat. Dem odlas med stor respekt för jorden och naturen runt omkring och med en stor önskan att skapa viner med personlighet och lokala känslighetskaraktär.
Projektet startades 1994, av de tre vännerna Francesc Grimalt, Pere Ignasi Obrador och Miquel Angel Cerda. Pere hade bara varit ett gammalt mejeri, som blev utgångspunkten för de första vinerna som helt enkelt fermenterades i de gamla mjölktankarna. Vinerna som kom ut av det var så anmärkningsvärt bra att de tre vännerna bestämde sig för att följa sin dröm om att göra Mallorcas bästa vin.
Idag har Ànima Negra, som betyder "Black Soul", sitt högkvarter på den historiska herrgården Son Burguera i sydöstra Mallorca och anses vara en av Spaniens mest eftertraktade producenter. Det finns inte många av de stora restaurangerna som inte har Ànima Negras viner på menyn.
Ànima Negra använder druvor från både sina egna och hyrda marker-annars har man helt enkelt inte tillräckligt. Filosofin är att alla typer av ekfat lämpar sig för lagring: både franska, amerikanska och slovenska. Hemligheten ligger i den slutliga blandningen, som i kombination med valet av druvor, uttrycker varje vins personlighet.
Bekräfta din ålder
Denna sida innehåller produkter och varor som inte får säljas till personer under 20 års åldern. Bekräfta att du är över 20 år här