Mariano Garcia bevisar med San Román i Toro-distriktet, att han naturligtvis också kan göra toppviner utanför Ribera del Duero.
Læs mereSäg namnet Mariano Garcia, och det kommer att nickas igenkännande överallt i den spanska vinvärlden. Detta beror inte minst på hans framgång som en vinmakare i Ribera del Duero, där projekt som Aalto, Mauro och senast Garmón har dragit ett tjockt streck under precis det som Garcia är så bra på: att göra stort, muskulöst rött vin med känsla, elegans, mineralitet och imponerande välsmak. Hans 30 år som den viktigaste kraften bakom kult vinet Vega Sicilia i Ribera del Duero, säger det allt: mannen är Spaniens skickligaste vinmakare.
År 1997 valde han att utmana sig själv igen, när han grundade Bodegas y Viñedos Maurodos på vingården San Román i Toro-distriktet väster om Ribera del Duero. Investeringen innebar också fuppköpet av 35 hektar vinodlingar runt städerna San Román de Hornija och Villa Ester. Det har sedan dess blivit totalt 100 hektar bestående av både äldre och yngre vinstockar, främst Tempranillo, med en medelålder på cirka 35 år. En del av markerna är belägna på upp till 750 meters höjd-ett rått klimat med en bakande sol och knappast något regn, som tvingar rötterna av vinstockarna att söka djupt in i underliggande jordlager för att få vatten.
Sedan starten och utvecklingen av vingården har Mariano Garcia lämnat de mesta av driften till sin son Eduardo, som bl.a är upplärd i Bordeaux och Bourgogne och nu leder det topp moderna vineriet i Pedrosa del Rey.
StängaBekräfta din ålder
Denna sida innehåller produkter och varor som inte får säljas till personer under 20 års åldern. Bekräfta att du är över 20 år här