Celler Mas Doix

Mas Doix gör mörka och intensiva viner på druvor från urgamla vinstockar odlade i en extrem terroir.

Läs mer
 



Om Celler Mas Doix

På Mas Doix har man alltid gjort gott vin. Ända sedan man började odla och vinifiera de första druvorna 1850 till idag, då produktionen inte längre transporteras till det lokala kooperativet, men som nu säljs under sin egen etikett från vingården i Poboleda, har vinerna varit i en klass för sig. Doix och Llagostera familjerna gick samman 1998 för att etablera Celler Mas Doix, som har 19 hektar mark. Årgång efter årgång, lyckas man få ut det bästa av den lokala druvsorten Garnacha och Cariñena som odlas i en mycket speciell terroir.

Så arbetar Celler Mas Doix

Varma och torra somrar, starka vindar och ett svårt genomkomligt landskap med högt liggande vinodlingar på branta skiffersluttningar, är utgångspunkten för dessa intensiva, mörka och mineraliska viner. Dessutom finns det mycket gamla vinstockar-vissa är mellan 70 och 100 år gamla-som ger en enorm koncentration i vinerna. Druvorna skördas för hand och vinifieras i det toppmoderna vineriet Mas Doix i Poboleda, som producerar 4 st olika röda viner, alla kännetecknas av en extremt hög kvalitet.