Chateau Palmer

Palmer är klassisk Margaux framställd av biodynamiskt odlade druvor med de mest modernaste produktionsmetoderna. Det smakar man.

Chateau Palmers historia

När Marie Brunte de Ferriere från familjen Gascq i början på 1800-talet försökte sälja sitt vin slott, lyckades hon övertyga överste Charles Palmer att vinerna härifrån var bättre än dem från Château Lafite. Palmer köpte slottet och bytte dess namn från Château Gascq till Château Palmer. Han fortsatte att utvidga sina ägodelar och drev egendomen fram till 1843, då familjen Pereire tog över och startade en omfattande modernisering av slottet och omstruktureringen av markerna.

Ett år senare, efter att Palmer uppnått 3. Cru status enligt 1855 klassifikationen, stod slottet med de karakteristiska fyra tornen färdigt. Château Palmer förblev i Pereires i ägande tills 1938, då ett syndikat av fyra förmögna familjer tog över. Det blev sedan begränsat till de två familjerna Sichel och Mähler-Besse, som än idag är huvudägarna till egendomen. Denna yta på 66 hektar vin mark, ligger på några av de bästa jordmån i Margaux, planterad med lika delar Cabernet Sauvignon och Merlot och resterande 6 procent Petit Verdot. Vinstockarna har en medelålder på 38 år och har sedan 2014 odlats enligt biodynamiska regel.

Slottet i sig har moderniserats kontinuerligt och anses idag vara en av de modernaste produktionsanläggningarna i Médoc. Palmer var bland de första att introducera optisk sortering med speciella ljussensorer som automatiskt kasserar olämpliga druvor. Även i vinmarken arbetar man med den senaste nya utrustningen: med hjälp av infraröda kameror. Nu kan oenologer avgöra med 100 % säkerhet när den enskilda druvklasen har uppnått optimal mognad.

 

Palmer är klassisk Margaux framställd av biodynamiskt odlade druvor med de mest modernaste produktionsmetoderna. Det smakar man.

Chateau Palmers historia

När Marie Brunte de Ferriere från familjen Gascq i början på 1800-talet försökte sälja sitt vin slott, lyckades hon övertyga överste Charles Palmer att vinerna härifrån var bättre än dem från Château Lafite. Palmer köpte slottet och bytte dess namn från Château Gascq till Château Palmer. Han fortsatte att utvidga sina ägodelar och drev egendomen fram till 1843, då familjen Pereire tog över och startade en omfattande modernisering av slottet och omstruktureringen av markerna.

Ett år senare, efter att Palmer uppnått 3. Cru status enligt 1855 klassifikationen, stod slottet med de karakteristiska fyra tornen färdigt. Château Palmer förblev i Pereires i ägande tills 1938, då ett syndikat av fyra förmögna familjer tog över. Det blev sedan begränsat till de två familjerna Sichel och Mähler-Besse, som än idag är huvudägarna till egendomen. Denna yta på 66 hektar vin mark, ligger på några av de bästa jordmån i Margaux, planterad med lika delar Cabernet Sauvignon och Merlot och resterande 6 procent Petit Verdot. Vinstockarna har en medelålder på 38 år och har sedan 2014 odlats enligt biodynamiska regel.

Slottet i sig har moderniserats kontinuerligt och anses idag vara en av de modernaste produktionsanläggningarna i Médoc. Palmer var bland de första att introducera optisk sortering med speciella ljussensorer som automatiskt kasserar olämpliga druvor. Även i vinmarken arbetar man med den senaste nya utrustningen: med hjälp av infraröda kameror. Nu kan oenologer avgöra med 100 % säkerhet när den enskilda druvklasen har uppnått optimal mognad.