Chateau-Romanin

Efter att ha sålt sitt berömda Château Montrose i Saint-Estèphe, ville Jean-Louis Charmolüe njuta av sin välförtjänta pension i Provence. På jakt efter en ny bostad, fick han och frun veta att Château Romanin nära Les Baux-de-Provence var till försäljning. Nyfikenheten resulterade i ett besök på denna biodynamiska idiala vingård. Efter att ha beundrat de välskötta vinmarkerna och den imponerande katedral-liknande vinkällaren som har grävts in i klippan-och inte minst smakat på Romanines fantastiska viner- blev han ny ägare.

Mer om Chateau Romanin

Jordmånen, där det nuvarande Château Romanin ligger, går vinproduktionen så långt tillbaka som 400 talet. Vinerna har alltid beskrivits med hyllande beröm. Här är alla faktorer gynnsamma för vinproduktion, allt från jordmånens karaktär till områdets stigande luftflöden.

Château Romanin använder biodynamiska odlingsmetoder som nämnts ovan. Dessa metoder kan tyckas vara ganska extrema för utomstående. Kort sagt, en biodynamisk tillverkare ser en symbios mellan vinstocken, jorden och kosmos. Det är ett hållbart och respektfullt lantbruk, som planeras enligt planeternas ställning. Château Romanin är tillverkad av de klassiska druvorna Grenache, Syrah, Mourvèdre och Cabernet Sauvignon. De färdiga vinerna står nu som ett lysande exempel på det faktum att välgjorda biodynamiska viner besitter en unik viskositet och kraft. Det är svårt att inte vara både belåten och imponerad av Romanin!

 



Efter att ha sålt sitt berömda Château Montrose i Saint-Estèphe, ville Jean-Louis Charmolüe njuta av sin välförtjänta pension i Provence. På jakt efter en ny bostad, fick han och frun veta att Château Romanin nära Les Baux-de-Provence var till försäljning. Nyfikenheten resulterade i ett besök på denna biodynamiska idiala vingård. Efter att ha beundrat de välskötta vinmarkerna och den imponerande katedral-liknande vinkällaren som har grävts in i klippan-och inte minst smakat på Romanines fantastiska viner- blev han ny ägare.

Mer om Chateau Romanin

Jordmånen, där det nuvarande Château Romanin ligger, går vinproduktionen så långt tillbaka som 400 talet. Vinerna har alltid beskrivits med hyllande beröm. Här är alla faktorer gynnsamma för vinproduktion, allt från jordmånens karaktär till områdets stigande luftflöden.

Château Romanin använder biodynamiska odlingsmetoder som nämnts ovan. Dessa metoder kan tyckas vara ganska extrema för utomstående. Kort sagt, en biodynamisk tillverkare ser en symbios mellan vinstocken, jorden och kosmos. Det är ett hållbart och respektfullt lantbruk, som planeras enligt planeternas ställning. Château Romanin är tillverkad av de klassiska druvorna Grenache, Syrah, Mourvèdre och Cabernet Sauvignon. De färdiga vinerna står nu som ett lysande exempel på det faktum att välgjorda biodynamiska viner besitter en unik viskositet och kraft. Det är svårt att inte vara både belåten och imponerad av Romanin!