Domaine Coffinet-Duvernay

Denna intima pärla av vingård, ligger vid den berömda byn Chassagne-Montrachet, i södra Côte de Beaune. Gården ägs av Phillippe DuVernay och hans partner Laura Coffinet, som tillsammans gör vin från åtta av kommunens bästa marker, bland annat från den berömda Grand Cru marken Bâtard-Montrachet. Domaine Coffinet-Duvernay består av totalt sju hektar i hela appellationen, varav majoriteten ägnas åt de enastående vita vinerna.

Läs mer
 

Vinerna från Domaine Coffinet-Duvernay

Phillippe Duvernay och hans partner Laura Coffinet har bägge andelar i förvaltningen av egendomen och det är Phillippe, som övervakar både vinmarkerna och de färdiga vinerna i källaren. Phil Lippe har tagit ett traditionellt burgundiskt tillvägagångssätt av vinframställning till sig, där druvorna pressas pneumatiskt och därefter ligger över natten med sedimentering av druvskal i tanken. Därefter överförs vinet ner med hjälp av tyngdkraften av dess jäst i Barrique-fat. Philippe använder endast 25–30% nya ekfat för mognaden, som varar i 12 till 15 månader, beroende på kvaliteten på årgången. Undantaget är dock med vingårdens Bâtard-Montrachet Grand Cru, som får upp till 50% av ny ek, beroende på dess koncentration.

Vinerna har en enorm koncentration av både arom och smak, och de framträdande kännetecknen är deras tillgänglighet samt förmågan att lagras i årtionden. Dessutom är Domaine Coffinet-Duvernay den lyckliga ägaren av två parceller i de två Premiers Cru-fälten, som ligger intill självaste Le Montrachet, Dent de Chien och Les Blanchots Dessus, som Philippe kärleksfullt kallar "Pied de Montrachet”, eller "Montrachet's food"!