Domaine de Fontbonau

Varje år dyker nya vingårdar och vinmakare upp runt om i världen. Det händer dock sällan att vingården är förutbestämd att bli en av de bästa i sin regi. Detta är dock fallet med Domaine de Fontbonau.

Läs mer
 

Hemligheten bakom Domaine de Fontbonau

Varför är Domaine de Fontbonau dömd till framgång? Jo, det är för personligheten och kompetencen bakom Domaine de Fontbonau är unika. Detsamma är den nybyggda vingården, som är toppmodern samt vinmarker som har köpts med en extremt kompetent hand-en unik terroir. Doft, himmel, vind, sol och vinmarkens position i förhållande till detta.

Redan med den första årgången 2008, måste man finna en stor Châteaneuf-du-Pape för att hitta viner som skulle kunna matcha kvaliteter i denna stora Côtes du Rhône.

Vingården är ett samarbete mellan Jerome Malet och Frederic Engerer. Jerome anses vara den mest skickliga producenten i Roussillon, där han äger vingården Domaine Sarda-Malet.

Frederic Engerer är direktören på Chateau Latour i Pauillac-och kanske världens bästa vinproducent under de senaste 10 åren. Han grundade även Domaine D' Eugenie i Vosne-Romanée i Bourgogne. En vingård, där det sägs att på bara 3 år har det nått samma kvalitets höjder som det bästa i samma område. Med andra ord finns kompetenserna för att göra vin och det är precis vad dessa herrar gör.

Kort fakta om vinproducenten:

44 hektar av sublimt belägna vingårdar i norra delen av sydliga Rhône-dalen. Strikt selektering av druvor så att endast 8000 flaskor tillverkas i första årgången.

 Grenache som huvud druva stöttas av Syrah och Cabernet Sauvignon.

Nyplanterade Rousanne och Marsanne för det vita vinet i framtiden.

Allt omkring Domaine de Fontbonau är lika strikt som på Château Latour.