Kay Brothers


Kay Brothers syd Australienska Shiraz-utgåvor är resultatet av både klassisk och innovativ vinframställning.

Läs mer
 

Historien om Kay Brothers

Hos Kay Brothers håller man fast vid traditionerna. Amery Vineyard Vineyard med 22 hektar mark är den äldsta i McLaren Vale, som grundades 1890 av bröderna Herbert och Frederick Kay. Då, som i dag, vinifierades druvorna i öppna jäsningskärl och pressades in i en så kallad basket press. Endast förändring från de första årgångarna är att de gick från ren handkraft till mekaniskt press. 1928 installerades den första hydrauliska basketpress, och den används fortfarande idag.

Under årtiondena ökade Kay-bröderna produktionen betydligt. Ursprungligen fokuserade de på bulkvin som såldes för export. På 1920-talet fanns det behov av söta australiska viner - särskilt på den engelska marknaden - men i slutet av 1940-talet minskade efterfrågan och Kay Brothers gick tillbaka till främst att producera bulkvin.


Från 1960-talet ökade intresset för australiskt bordsvin - både på hemma-och exportmarknaden. Därför flyttade Kay Brothers gradvis bort från bulk och koncentrerade sig istället på att producera individuella flaskor som såldes direkt till konsumenterna.