Michel Arnold Champagne

Som så många andra mindre producenter, arbetade familjen bakom Champagne Michel Arnould i Verzenay som vinodlare i början. Druvorna dem odlade såldes till de stora Champagne husen, som var de enda som hade råd att investera i de dyrbara vinpressarna som är nödvändiga för tillverkningen av det exklusiva mousserande vinet.

Läs mer
 

Mer om Michel Arnold

När den stora börskraschen drabbade världen, hade det också stora ekonomiska konsekvenser för vinbönderna i Champagne. Efterfrågan för bubblor föll, och bönderna kunde inte längre få samma bra priser för sina druvor. Många gav upp, men Henri Lefevre valde att ta striden, och istället för att sälja sina druvor till underpriser, valde han att göra Champagne av dem själv.

I början sålde han endast sina Champagner lokalt. När sonen André kom med ombord , blev produktionen uppskruvad och efter andra världskriget åtog sig André rollen som både vinmakare och försäljare och reste runt i Frankrike för att marknadsföra sina Champagner. Andrés barnbarn Francoise gifte sig med Michel Arnould på 1960-talet, som efter några år, ledde till grundandet av Champagne Michel Arnould, som för närvarande drivs av hans son Patrick och bror Thierry.

Michel Arnold i dag

Med tiden har Champagne huset vuxit sig mycket större, och som idag har över 12 hektar stora Cru-marker på sluttningar i Verzenay. Vinstockarna är i genomsnitt 35 år gamla-de äldsta planterades så långt tillbaka som 1950. Fördelningen är 80 % Pinot Noir og 20 %. Chardonnay, som odlas enligt miljövänliga och hållbara principer med begränsad användning av kemiska bekämpningsmedel. Till några av husets enkla cuveér köper Champagne Michel Arnould även Chardonnay druvor från vinodlare i Côte des Blancs. Under alla omständigheter, så är vinerna av en imponerande grand cru-kvalitet som uttrycker karisman i det passionerade arbete som familjen har lagt i produktionen av sina Champagner, ända sedan den tidiga starten på 1930-talet.