Påsk vin

Vet du inte vad du ska dricka till Påsken? Här hittar du våra rekommendationer till Påsk Buffén.

Läs mer
 








An Negra 2017

Bodegas An Negra

90-92/100
Robert Parker Wine Advocate
500.00 / st.
463.00
vid köp av 6 stk.
Läs mer
-
+





Mario 2015

Vega Clara

306.00 / st.
260.00
vid köp av 6 stk.
Läs mer
-
+





Barolo 2016

Mauro Molino

92/100
James Suckling
390.00 / st.
362.00
vid köp av 6 stk.
Läs mer
-
+















Trots att det är en stor tradition att dricka öl och nubbe till vårt älskad Påsk mat så är det viktigt att notera att Sverige börjar kombinera Påsk maten med vin. Därför kommer vi att ge er fantastiska alternativ som parar ihop med vårens Husmanskost.

Sill

Inlagd sill är det första vi äter från Påsk buffén, vi kan därför välja ett vin till aperitifen som passar till maten också om man väljer bort bubbel. Sötman och syran från den inlagda sillen går hand i hand med riesling. Var inte rädd för termen sötma då syran i dessa viner fräschar upp och skuggar sötman.

Lamm

Lamm står I centrum under påsken och med detta sagt  tar vi chansen att dricka rött, helst rustikt men inte för kraftigt. Rosmarin, timjan och vitlök är klassiska måste ingredienser till lammet. Därför passar syd franska viner med örtighet fenomenalt, lika så Italienska sangiovese druvan som har profil av örter och vibrant frukt.

Till hela påsk Buffén

Vill man att vinet ska passa till hela buffén ( lamm, köttbullar, prinskorv) så rekommenderar vi ett elegantare rött vin med mycket frukt. Pinot noir eller grenache är fantastiska alternative.

Till fisken så som inlagd sill, rökt bökling och gravad lax passar givetvis som ovan nämnt riesling, men vill man ha ett alternativ så passar chenin blanc och mineralrika viner så som chardonnay från chabis alldeles utmärkt också.