Snowden Vineyards

Diana Snowden Seyess gör vin i två världsdelar-Nordamerika och Europa. Och vinerna är lika olika som de möjligen kan vara. I USA, mer specifikt Kalifornien, är hon ansvarig för produktionen av de mycket potenta Cabernet viner från familjens vingård Snowden Vineyards. Och i Europa sätter hon sin tydliga prägel på de raffinerade Bourgogner från Domaine Dujac, som har varit i sin man, Jeremy Seyess, familj egendom i årtionden.

Läs mer
 

Från fruktodlare till heltids vinmakare

Snowden Ranch går tillbaka till andra halvan av 1800-talet, där både druvor och fruktträd odlades på egendomen. Så fortsatte det genom 1900-talet, och när det gifta paret Wayne och Virginia Snowden köpte ranchen 1955, som ligger på östra sluttningarna i Napa Valley mellan St Helena och Rutherford, tog de över 5 hektar med vinstockar, buskar med nötter samt persika och plommonträd. Med tiden insåg de att det fanns mer framtid i vinstockar än i fruktträd och fokuserade därför på druvor som de sålde till lokala vinmakare.

Fantastiska årgångar

I början av 1980-talet tog parets söner, Randy och Scott, över. De valde att riva upp de gamla vinstockarna och kvarvarande fruktträd och återplantera det med uteslutande Cabernet Sauvignon, som de omkringliggande producenterna hade stor glädje av under ett antal år. Men det varade bara tills bröderna bestämde sig för att producera vin själva.

Den första årgången av Snowden Vineyards Cabernet Sauvignon, såg dagens ljus 1993, och efter det ökades antalet egenproducerade flaskor på allvar. Scotts dotter Diana, som under tiden utbildat sig till oenolog, blev vinmakare på Snowden 2005, och har sedan dess trollat fram fabulösa årgångar efter den andra, från de idag knappt 10 hektar vinmarker.