Varnier-Fanniere-Champagne

Druvor från de bästa Grand Cru-markerna är hemligheten bakom Denis Varniers välgjorda Blanc de Blancs-Champagner.

Läs mer
 

Historien om Varnier-Fanniere

1947 bestämde sig Denis Varniers farfar för att producera Champagne med eget namn på etiketten, och det blev en succé. Hans familj hade odlat sina druvor på marker i Avize i Côte des Blanc i nästan 100 år, och sålt druvorna till dem stora Champagnehusen. Dock, var han väl medveten om kvaliteten på hans marker och vinstockar, och när han smakade på  de fantastiska vinerna hans druvor bidrog till, insåg han potentialen; Fanniere- Champagnen kunde utvecklas till något stort. Riktigt stort!

Jean hade rätt, för produktionen och försäljningen tog fart på allvar 1959, då hans dotter Josette och hennes man tog över. Från några få hundra flaskor under de första åren till 10 000. Rent ekonomiskt fanns det nu möjlighet att utvidga ägodelarna av Grand- Cu marker i både Cremant och Oger. Även om Varnier Fannier anses vara en liten producent, äger han trots allt, över hela 30 000 Vinstockar (ca 4 ha).

Som en färdigutbildad vinmakare 1989, var Denis Varnie redo att följa sina  föräldrar och farföräldrars fotspår som en självständig Champagneproducent. Hans ambition var både att föra traditionerna vidare, samt att göra släktnamnet känt i världen. Inrikes har Varnier Fannier sedan länge fått den framgång som huset förtjänade, men Denis har kämpat hårt för att hans Champagner ska kunna avnjutas även utanför Frankrikes gränser i länder som Japan och USA-och Danmark-för att bara nämna några.

Vinerna från Varnier-Fanniere

 Kvaliteten på vinerna kan inte diskuteras. Med den expertis och parceller Denis Varnier äger, är detta grunden för att producera mousserande vin av den högsta kvalitetsnivån. Resten är hårt arbete-och Denis är ihärdig. Han är med i alla processer och kompromissar aldrig i sin strävan efter att skapa den bästa Blanc de Blancs-Champagnen.