Weingut Paul Achs

Den österrikiska vi bonden Paul Achs åkte till Kalifornien för att lära sig att göra rött vin, innan han kunde återvända till familjens vingård 1991, där de hittills endast producerat vita viner. Paul ställde om hela maskineriet till rött vin, och idag är det 90 % av vinerna från de 22 hektar mark  runt staden Gols vid Neusiedlersee, röda.

Läs mer
 




Vinerna från Weingut Paul Achs

Markerna är belägna i två olika områden: på den plana sträckan Heide Boden mellan Gols och Neusiedlersee, varifrån de mer lätta och friska vinerna kommer. Och på den sydvända sluttningen Parndorfer Platte nära städerna Gols och Mönchoff. Här odlas Blaufränkisch druvorna till husets tre enkel marks viner.

Ekologi och biodynamik hand i hand

Vingården grundades 1952 av Paul Achs föräldrar, Elfriede och Paul Senior, som fortfarande är med i driften. År 2006 anslöt sig Paul till föreningen för biodynamiska vinodlare, och detta innebär att alla hans viner produceras nu enligt både ekologiska och biodynamiska principer, inklusive: manuell skörd, begränsad avkastning och utan användning av industriellt framställda gödsel-och ogräsbekämpnings produkter.